רצון חדש

מי לא רוצה ליהנות מהחיים? התשובה ברורה מאליה, כמובן. אם נסתכל על חיינו מהצד, נראה שלכל אורך הדרך אנחנו מצויים במין מרדף אחר דבר זה או אחר שיסב לנו הנאה וסיפוק. המאווים שלנו שונים ומגוונים; אחד מתאווה לסטייק עסיסי. השני מקדיש את כל זמנו לקריירה מוצלחת. יש החולמים לזכות בלוטו, אחרים משתוקקים להיות מפורסמים וכולי. אך המכנה המשותף לכל השאיפות הללו הוא התקווה שהן יביאו לנו את האושר המיוחל. המציאות מוכיחה את ההיפך הגמור. יותר ויותר אנשים חשים כיום חוסר סיפוק עמוק ושוקעים בדיכאון. ארגון בני ברוך, שעוסק בחכמת הקבלה, מלמד כיצד להיחלץ מהמבוך המבלבל הזה.

מסלול החיים

בגן הילדים רצינו להיות כבר בבית הספר, והסתכלנו בהערצה על הילדים הגדולים. בסוף הלימודים ביסודי התרגשנו לקראת התיכון. נראה היה לנו שעושים שם חיים משוגעים. בצבא תכננו את הטיול לחו"ל, וכשחזרנו התחלנו לחשוב על קריירה מוצלחת, משפחה, ילדים. לכאורה זה מסלול החיים הרגיל, אך אם ניתן על כך את הדעת, ניווכח שתמיד היה נראה לנו שבשלב הבא יהיה יותר טוב.

למעשה רדפנו כל הזמן אחר איזה "פאנטום", מין רוח רפאים חמקמקה. ברגע שהגשמנו את משאלת לבנו ההנאה התחילה להתפוגג ולחמוק מידנו, וכל שנותר ממנה היה זכרון. ואז מיד החל המרוץ אחר היעד הבא, בתקווה שהוא זה שיביא לנו הנאה וסיפוק. ככל שאנשים מתבגרים הם מתחילים להתעייף מהמרוץ המטורף הזה, ושאלה טורדנית מנקרת בראשם – האם יגיעו אי פעם למחוז חפצם?

סולם הרצונות

בחכמת הקבלה, כפי שלומדים אותה בני ברוך, מדרגים את רצונות האדם לשישה סוגים, לפי סדר התפתחותם. הראשונים בסולם הם שלושה רצונות בסיסיים, גופניים, שקיימים גם בעולם החי; אוכל, מין ומשפחה. בשחר האנושות, האדם חי בפשטות ושלושת הרצונות הללו סיפקו את כל צרכיו.

בהמשך תהליך התפתחותו של האדם התחילו להתעורר כבר רצונות חברתיים, השייכים אך ורק למין האנושי; כסף, כבוד וידע. עד המאה ה – 19, בה החל החינוך הציבורי, מרבית האוכלוסייה לא ידעה קרוא וכתוב, והשכלה גבוהה הייתה נחלתם של בני המעמד הגבוה בלבד. כיום משמשת רשת האינטרנט מאגר בלתי נדלה של ידע נגיש וזמין לכולם.

וכאן נקלעת האנושות למבוי סתום. מה הלאה? כל ההשגים החומריים והחברתיים שלנו כבר אינם מספקים אותנו. אדם שהשיג עושר, כבוד וידע אמור היה להרגיש מסופק. הרי הוא "סיפור הצלחה", הוא השיג את כל מה ששאף אליו. ובכן מדוע אינו שבע רצון?

רצון חדש

פה נכנסת לתמונה חכמת הקבלה. הדבר היחיד שיכול להרוות את הצימאון הזה ולספק אותנו באמת הוא רצון רוחני. כלומר צורך למשהו שנמצא מעבר למה שיש בידי העולם הזה להציע לנו. בחכמת הקבלה הוא נקרא "הנקודה שבלב".

בלב כל אדם ואדם יש ניצוץ רוחני שמקורו בעולם העליון. ואדם לא ימצא מנוח לנפשו עד שלא יספק את אותה נקודה פנימית החבוייה עמוק בלבו. ומכיוון שמקורו של הניצוץ שבלב הוא העולם הרוחני, גם המילוי יכול לבוא רק משם ולא מהשגים חומריים וחברתיים. בדיוק לשם כך מתגלה חכמת הקבלה בימינו, הודות לפעילות הענפה של  בני ברוך, כדי לספק את הרצון החדש הזה. היא מאפשרת לנו להפסיק את המרוץ המתסכל והבלתי פוסק ולהגיע אל האושר המיוחל